Referenties

Scholing aan onderwijsprofessionals
Coaching en training aan leerlingen in PO en VO

Wij werken vanuit een oplossingsgerichte visie, kijkend naar de mogelijkheden en reeds bestaande kwaliteiten uitbouwend

Een hele leuke en actieve workshop met een leerzaam circuit. Door te ervaren krijg je snel nieuwe inzichten die je meteen in de klas kan toepassen.

(Deelnemer Autisme Belevings Circuit, Driestar College, Gouda)

“ Mijn dochter van 9 heeft samen met een ander leeftijdsgenootje bij Elles een coachtraject gevolgd. Ze vond het heel fijn en leerzaam en  weet inmiddels ook wat ze geleerd heeft toe te passen in de praktijk. Het was voor haar ook heel prettig om haar ervaringen te kunnen uitwisselen met een leeftijds-/lotgenootje. Ook wij als ouders hebben het als zeer prettig ervaren en zien bij onze dochter een wereld van verschil. Elles begrijpt en begeleidt de kinderen (en ook hun ouders) heel goed. Ze heeft veel materiaal om met de kinderen te oefenen en voor ouders veel tips en naslagwerk. Ze is een fijne steun voor ons allemaal. ”

Daphne (moeder van dochter op basisschool de Hazesprong in Nijmegen)

“ De begeleiding van Jan is erg prettig. Hij heeft een open houding en benadert zaken van de positieve kant. Jan geeft duidelijke feedback, waarbij de nadruk ligt op de positieve zaken. Ik word zelf aan het denken gezet over mijn handelen, waardoor ik meer inzicht krijg in mijn eigen leerproces en ik mijn doelen helder voor ogen houd. ” 

Leerkracht OBS Dick Bruna, Veldhoven (naar aanleiding van een Taakspeltraject)

Ik heb Jan leren kennen als een betrouwbare professional die zegt wat hij doet en doet wat hij zegt.. Hij is in staat om "door te pakken" en kan dus visie vertalen naar concreet handelen. Een stabiele en prettige collega om mee samen te werken.

Marien Lokerse, leraar, trainer, coach

“ Graag beveel ik Jan aan als een betrokken en deskundig collega! ”

Thea Heesemans-Vugts, cliëntadviseur in onderwijs en zorg

“ Jan Kooijman is een zeer bekwame trainer voor o.a. Rots en Watertraining. Hij geeft de groep direct een veilig gevoel, waardoor mijn zoon zich direct vrij voelde om zaken bespreekbaar te maken. De training heeft mijn zoon gesterkt in zijn zelfvertrouwen en houvast gegeven voor de toekomst. Absoluut een aanrader! ”

Monique Vermeulen, decaan

“ De Taakspelbegeleiding van Jan heb ik als heel prettig ervaren. Zijn manier van coachen is positief en laagdrempelig.

Taakspel heeft mij meer inzicht gegeven in het gebruik van positieve gedragscontrole. Daar heb ik niet alleen in mijn huidige klas wat aan, maar ook in toekomstige klassen. ”

Rick, leerkracht groep 6, Dick Bruna Veldhoven (n.a.v. Taakspeltraject)

"Jan geeft op een laagdrempelige en professionele wijze trainingen waarbij hij goed aansluit bij de kinderen die hij voor zich heeft. Hij heeft oog voor het bredere kader en betrekt ook ouders en leraren bij de training."

Femke Arnoldus, GZ-psycholoog bij Karakter, kinder- en jeugdpsychiatrie

“ Jan Kooijman is een prettige collega om mee samen te werken omdat hij een goede luisterhouding heeft, betrokken is en oplossingsgericht denkt en werkt. Jan is een begeleider die zoekt naar aansluiting bij de problematiek van een kind en daar op aansluit met zijn begeleiding. Jan is breed inzetbaar door zijn now how. Dat zorgt ervoor dat je op breed gebied over begeleiding kunt praten en adviezen bij hem kunt inwinnen. ”

Monique Weiss, Arrangementsondersteuner, Skipov Veghel

“ De begeleiding van Jan is erg prettig. Hij heeft een open houding en benadert zaken van de positieve kant. Jan geeft duidelijke feedback, waarbij de nadruk ligt op de positieve zaken. Ik word zelf aan het denken gezet over mijn handelen, waardoor ik meer inzicht krijg in mijn eigen leerproces en ik mijn doelen helder voor ogen houd. ” 

Leerkracht OBS Dick Bruna, Veldhoven (naar aanleiding van een Taakspeltraject)

“ De psycho-educatie die Jan aan mijn zoon geeft ervaar ik als heel positief. Deze begeleiding geeft echt een meerwaarde. Mijn zoon heeft handvatten gekregen om bewter te kunnen functioneren in de klas en hij ervaart nu meer rust. ” 

Moeder van een zoon met ASS en ADHD

“ De cursus Ik leer leren leidt tot bruikbare tips (rust en vertrouwen) die nu al van pas komen. Mijn dochter  Basia en wij als ouders werden ons meer bewust waar op te letten. Basia heeft het als zeer handig ervaren en wij als een soort bewustwording van... Goed bruikbaar voor de stap naar het VO!” 

Paul, vader van Basia, groep 8 van NSV2, Nijmegen

“ Jan stemt goed af op de belevingswereld van mijn zoon. Hij voelt snel aan waar zijn interesses liggen en wat hij lastig vindt. Op een veilige en creatieve manier gaat  hij aan de slag met het thema boosheid. Jan heeft een positieve benadering en dat spreekt me erg aan en draagt hij over op mijn kind. 'Je bent goed zoals je bent, niemand is perfect... maar je kan je wel ontwikkelen.” 

Moeder van een leerling van bs. De Lanteerne, Nijmegen

“ Soms is het goed een extern en onafhankelijk persoon te laten meekijken en meedenken m.b.t. een specifieke problematiek. In die zin heeft Jan ons geadviseerd bij de aanpak van een van onze leerlingen. Dit gebeurde op een open en collegiale wijze, waarbij m.n. gekeken werd naar uitbreiding van de handelingsmogelijkheden van de leerkracht” 

IB'er van basisschool De Heijcant, Schijndel

“ Onze zoon heeft de Rots en Watertraining gevolgd. Dit hebben wij als zeer prettig ervaren omdat je tools krijgt waarmee je, ook na de training, je kind goed kan begeleiden. Wat ik knap vond van Jan is dat hij onze zoon die met enig tegenzin er naartoe ging, toch zover kreeg dat hij mee deed en ook nog eens super enthousiast thuiskwam.” 

Moeder van een leerling van bs. De Oversteek, Nijmegen

“ Ik ben erg tevreden over de cursus Ik leer leren die ik de afgelopen tijd gevolgd heb bij Jan. Ik ging er altijd met een positieve en enthousiaste gedachte naar toe. Ik ben blij dat ik mij goed heb kunnen concentreren tijdens de trucjes en oefeningen. Daardoor kan ik veel van deze dingen ook echt toepassen. Ik vond het ook erg grappig op sommige momenten. Echt super bedankt voor de dingen die ik heb geleerd.” 


Pim uit groep 8 van bs. De Hazesprong, Nijmegen

“ Jan heeft op een fijne en betrokken wijze onze zoon met  een ASS begeleid bij de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs.Dankzij zijn tips en dankzij het contact dat hij met het VO had opgenomen is de overstap bijzonder soepel verlopen!” 

Barbara Havenith, gynaecoloog bij Vrouwenpoli Boxmeer

“ De  door Elles gegeven cursus Ik ben Steengoed heeft onze dochter handvatten gegeven om om te gaan met situaties waar ze onzeker over wordt. De lessen vond ze super leuk, hoogtepunt van de week om weer naar toe te gaan. Voor de ouders is alle ruimte om vragen te stellen en adviezen te krijgen. De cursus geeft je kind meer vertrouwen en misschien wel het belangrijkste: de ouder vertrouwen in het kind."

Moeder van een leerling van bs. De Geldershof, Lent

Stel een vraag

Onderwerp
Workshops voor Onderwijsprofessionals
Cursussen voor Onderwijsprofessionals
Taakspel
Trainingen voor kinderen
Individuele Coaching voor Uw Kind
Anders

We werken samen met Mijn Veilige School

Onze missie

“ Promotor van Positief Onderwijs 

Ons aanbod in één overzicht

Voeg me toe aan uw netwerk

© Kooijman Coaching & Advies 2020  |  Website: Imago Design